cisterne za vodu

Cisterne za navodnjavanje

Plastične cisterne za navodnjavanje

-predstavljaju pravu i sigurnu investiciju za povećanje vaših prinosa. Klimatske promene su uslovile duge sušne periode zbog kojih se javlja potreba za navodnjavanjem površina koje se seju kako bi se ostvarili očekivani prinosi. Potreba za navodnjavanjem voćnjaka i useva radi pospešivanja prinosa datira još iz perioda starog Egipta. Egipćani svoj prosperitet i veliki napredak u razvoju duguju i uspešnom razvoju sistema navodnjavanja u delti reke Nila.

U današnje vreme potreba za kvalitetnim navodnjavanjem koristeći plastične cisterne za navodnjavanje predstavlja jedno od najbitnijih zadataka u budućnosti kako za poljoprivredu Srbije i Balkana, tako i za poljoprivredu u svetu kako bi se omogućio što veći prinos na obradivim zemljištima na mestima gde nema stalnog izvora vode i gde je potrebno skladištiti vodu radi navodnjavanja predlažemo vam Joma plast rezervoare za navodnjavanje.

Cisterne za navodnjavanje se dele na dva tipa i to:

  1. Vertikalni rezervoari za navodnjavanje

     – cisterne za navodnjavanje koje idu na površinu i
  2. Horizontalni rezervoari za navodnjavanje

     – cisterne za navodnjavanje koje se mogu ukopati u zemlju ili nalaziti na pokretnoj prikolici  ukoliko je potrebno vodu transportovati sa reke ili drugog izvora vode do voćnjaka.

Rezervoari za navodnjavanje firme Joma plast se rade od PEHD-a, materijala koji je hemijski inertan(ne menja svojstva prilikom upotrebe) tako da se pored vode u njima mogu skladištiti i druge tečnosti i supstance. Izbor materijala rezervoarima za navodnjavanje omogućava postojanost na temperaturama od -30C do +60C tako da bez problema mogu da izdrže visoke temperature tokom leta. Dosadašnje iskustvo i proizvodni program pokazali su se kao pouzdani način i rešenje za navodnjavanje različitih površina i useva.

Prednosti cisterne za navodnjavanje:

Cisterne od PEHD-a su preuzele primat od betonskih cisterni iz razloga što su veoma jedostavne za manipulaciju, cena je dosta povoljnija, vremenski period korišćenja cisterni za navodnjavanje je praktično neograničen, a zbog karakteristika materijala pre svega njegove inertnosti, cisterne od PEHD-a mogu se koristiti, pored osnovne primene za navodnjavanje i za skladištenje vode za piće,mleka i niza drugih tečnosti.

Na slici možete videti kako izgleda vertikalna cisterna za navodnjavanje: