Cisterne za osoku

Plastični rezervoari cisterne za osoku slično kao i vertikalni plastični rezervoari su takođe nastali postupkom prerade istog materijala (polietilena visoke gustine PEHD i polipropilena Pplasticne-kace-za-voduP) tehnologijom spiralnog namotavanja, ali se razlikuju po svojoj nameni a samim tim i po konstrukciji.. Na otvorenom prostoru preporučuje se upotreba plastičnih rezervoara, jer su izradjeni od materijala koji je otporan na UV zračenje. Ne odaju, niti primaju miris materija koje se u njima nalaze to znači da su ovi plastični rezervoari praktično bez ukusa i mirisa i ne mogu biti sredina u kojoj se razvijaju alge ili bakterije, sto je naročito bitno u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

Primena horizontalnih rezervoara je u :

• skladištenju pitke vode
• skladištenju zrnastih materija, raznih hemikalija
• fermentaciju voća
• skladištenju nafte
• skladištenju lož ulja
• skladištenje otpadnih voda


Horizontalni plastičnirezervoari kao i plastične cisterne, mogu biti dva tipa, nadzemni i ukopavajući plastični rezervoari. Plastični rezervoari za vodu se bez problema mogu koristiti umesto zidanih betonskih rezervoara za vodosnabdevanje kako pojedinačnih domaćinstava i vikendica, tako i čitavih naselja.

Zbog uštede u prostoru i sigurnosti, ovi plastični rezervoari se mogu ukopavati u zemlju. plastični rezervoari cisterne se projektuju po zahtevu kupca tako da izdrže statička opterećenja i uticaj podzemnih voda za svaki slučaj polaganja pojedinačno. Moguća je izrada plastičnih rezervoara cisterni za nadzemno, kao i manjih cisterni lociranih na pokretno vozilo. Plastični rezervoari za naftu i plastični rezervoari za lož ulje moraju se obavezno ukopati. Plastični rezervoari cisterne za osoku za podzemno skladištenje izrađuju se od polietilena visoke gustine i bez teškoća zadovoljavaju u pogledu statike, korozije, sigurnosti i ekonomičnosti.

U mogućnosti smo da na bilo koji naš plastični rezervoar ugradimo raznovrsne standardne i nestandardne priključke kao što su ventili, odbojnici, separatori, mlaznici, nosači za miksere i slično čime se omogućuje povezivanje u bilo koji sistem cevovoda.
Posebna pogodnost rezervoara je sto ne zagadjuju zivotnu sredinu i sto su veoma jednostavni za upravljanje i odrzavanje, a posle upotrebe lako se čiste pa im to omogućuje višestruku primenu.