Plastični burići za splavove - zamena za metalnu burad
Plastični burići za splav kao zamena za metalnu burad..Plastični burići za splavove - pontoni za splav najekonomičnije rešenje.. Burad za splav
burad kao pontoni,plastični burići za splavove,plastični burići za splav,plasticna burad za splavove,Plastična burad za splav,burici za splav,burići za splavove,burad kao pontoni
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Plastični burići za splavove

Plastični burići za splavove

Plastični burići za splavove

Najveća primena burića je za pristup splavovima, postavljanje ispod konstrukcije splavova, kuća na vodi, kao zamena za metalnu burad, pristup dokovima i marinama. Plastični burići za splavove ukoliko se rade kao zamena za metalnu burad su dimenzija Ø 600 x 900mm (standardne dimenzije metalnih buradi). Isto tako se mogu raditi i drugih dimenzija u zavisnosti od potreba kupca.

Prednosti

pontonskih burića se ogleda pre svega u njihovj maloj težini te shodno tome i laganoj manipulaciji i postavljanju ispod konstrukcije. U zavisnosti od dužine burića na svakih 1000mm se postavlja pregradna komora. Pregradne komore daju dodatnu čvrstinu zida pontonskih cevi a takođe omogućavaju i sigurnost u slučaju da dođe do bilo kakvog oštećenja pontona. U slučaju da dođe do oštećenja  na ovaj način prodor vode je moguć jedino u komoru ko ja je oštećena a ne u ceo ponton. Dodatan vid sigurnosti pontonskih burića je njihova ispuna sa stiroporom. Stiropor prima samo 3% vode tako da i u slučaju oštećenja burića do njihove popravke ne bi bilo nikakve razlike u sigurnosti njihove upotrebe. Burići na sebi poseduju ozračne čepove – ventil koji se postavljaju u svaku komoru tako da ne može da dođe do pucanja pontona usled vremenskih dilatacija. Pomoću ventila se reguliše temperatura između burića i spoljašnje temperature.

Plastični burići za splavove

se mogu raditi sa držačima za metalnu konstrukciju i bez držača.

Pontonski burići sa držačima za metalnu konstrukciju
Pontonski burići bez držača za metalnu konstrukciju

Materijal

od koga se vrši izrada plastičnih burića za splavove je PEHD-a. PEHD je sanitarno i ekološki čist materijal i bezbedan je za upotrebu u vodi. Za buriće urađene od PEHD-a je jako bitno to što nije potrebno nikakvo dodatno održavanje u smislu premazivanja. Materijal je UV stabilizovan tako da je otporan na sunčevu svetlost i postojan je na temperaturama od -30oc do +60oc. PEHD je takođe otporan na salinitet vode tako da plastični burići za splavove pored upotrebe na rekama i jezerima mogu da se koriste i za objekte koji se nalaze u morima.

Takođe mogu se raditi sa ispunom od stiropora i bez ispune od stiropora. Stiropor predstavlja pravi izbor zbog gore navedenog da primaju samo 3% vode tako da dodatno osiguravaju sigurnost i stabilnost pontoskih burića. Bitan faktor je svakako i lakoća tako da sa svojom težinom stiropor neznatno utiče na ukupnu nosivost pontona.

Plastični burići za splavove sa stiroporom

Potvrda o priznanju proizvođača

Firma Joma plast je priznati proizvođač pontonskih plovaka od strane Uprave za brodogradnju tako da  možete izvršiti registraciju Vašeg objekta sa našim pontonskim burićima – cevima.

Sertifikat uprave za brodogradnju

U tabeli je prikazan odnosi između prečnika burića i težine kojom se može opteretiti po 1m dužine. U skladu sa preporukom i uputsvom izdatim od strane Uprave za brodogradnju ponton se može opteretiti maksimalno sa polovinom od svoje ukupne nosivosti.

Prečnik pontona Bruto ukupna nosivost Neto dozvoljena nosivost pontona
Ø300 mm 60kg/m 30kg/m
Ø400 mm 110kg/m 55kg/m
Ø500 mm 170kg/m 85kg/m
Ø600 mm 250kg/m 125kg/m
Ø800 mm 460kg/m 230kg/m
Ø1000 mm 740kg/m 370kg/m
Ø1200 mm 1080kg/m 540kg/m
Ø1300 mm 1260kg/m 630kg/m
Ø1600 mm 1940kg/m 970kg/m

Dodatno

Po zahtevu kupca opciono možemo ponuditi i uraditi metalnu konstrukciju za splav ili drugu namenu za koju je predviđen objekat. Takođe radimo i ugradnju poda u 2 varijante od drveta i od stakloplastike koja ima dug vek eksploatacije i otporna je na uticaj slane vode. Plastični burići za splavove mogu biti u boji po želji kupca – plava, zelena, bela, žuta…

Slični proizvodi:

Pontoni za splavove od plastike predstavljaju osnovni gradivni element prilikom planiranja i izgradnje splava na vodi. Na pontonima se nalaze držači za metalnu konstrukciju. Nakon odabira konstrukcije bitna stavka je i odabir poda ili gazišta na kojem će se nalaziti splav.

Plastični pontoni za marine –  se sastoje od povezanih plutajućih molova koji se sastoje od segmenata. Povezivanje se može izvršiti sa čeličnim ili drugim elementima u zavisnosti od potreba i namene.

Plastični burići se rade svih dimenzija a ukoliko se koriste kao zamena za metalnu burad, radimo ih po stadardim dimenzijama metalnih burića Ø 600 x 900mm. Česta upotreba plastičnih buradi je kao osnova za kućice, splavove, pristajne dokove.

Pontoni se mogu koristiti kao plovila i služiti za pecanje ili jednostavno uživanje na vodi. Jednostavni za korišćenje i manipulaciju. Lep izgled pontona tj plovila je moguće postići odabirom boje koja se uklapa u okruženje.