Rezervoari za vino

Plastični rezervoari za vino – bačve za vino

Rezervoari za vino  – upotreba

Vino je proizvod sa tradicijom dugom preko 8 000godina i predstavlja piće koje se odnosi na prefinjenost, eleganciju i istančan ukus. Vino se dobija pomoću alkoholne fermentacije grožđa, kljuka ili šire od grožđa, trajanje fermentacije je obično nekoliko nedelja nakon čega se vino skladišti u plastične rezervoare za vino ili bačve za vino.

Rezervoari za vino

– igraju veoma važnu ulogu u procesu proizvodnje, skladištenja i dobijanja kvalitetnog vina. Firma Joma plast se bavi izradom rezervoara za skladištenje vina, razlog da se opredelite za ovo rešenje jeste u tome što su plastični rezervoari za vino dosta jeftiniji od drvenih, materijal od koga vršimo izradu rezervoara je polietilen visoke gustine PEHD koji predstavlja pravi izbor za skladištenje i čuvanje vina jer ne upija niti odaje mirise tako da vino zadržava svoj miris i ukus i prilikom višegodišnjeg skladištenja.

Plastični rezervoari za vino – materijal

-izrađeni od ovog materijala su potpuno otporni na koroziju, tačnije materijal je UV stabilizovan, tako da ima neograničeno vremensko trajanje, a pored toga održavanje i pranje je veoma jednostavno odnosno ne zahteva nikakvo dodatno održavanje rezervoara u vidu premazivanja .

Rezervoari za vino – primena

Rezervoari su svoju primenu pronašli i kao rezervoari za skladištenje šljiva – domaće rakije, zatim jabukovače,rezervoari za skladištenje dunje, rezervoari za kajsiju… Pretežno se vrši izrada u beloj boji kako bi se video nivo vina u rezervoaru. Na rezervoare je moguće ugraditi i priključke za točenje vina, zatim priključke za totalni ispust prilikom pranja rezervoara, takođe moguće je ugraditi i pokazivač nivoa (kao na slici) kako bi se tačno znalo koja količina vina se nalazi u rezervoaru i razne druge priključke na osnovu zahteva kupca. Takođe rezervoari za vino su lagani i jednostavni za manipulaciju, a na osnovu prostora za skladištenje moguća je izrada rezervoara tako da optimalno iskoristite željeni prostor.Firma Joma plast se bavi i izradom buradi za vino sa plivajućim poklopcem. Plastični rezervoari za vino se rade u standardnim dimenzijama od 500l do 50 000l, dimenzije rezervoara za vino pogledajte ovde.