plasticni-rezervoari-cisterne

Horizontalni plastični rezervoari – cisterne

Misija naseg postojanja je izrada visoko kvalitetnih plastičnih rezervoara u skladu sa zahtevima kupaca i na osnovu standardnih statističkih proračuna, kako bismo uspeli u potpunosti da zadovoljimo sve postavljene kriterijume.
Plastični rezervoari cisterne se rade od polietilena visoke gustine PEHD i polipropilena PP tehnologijom spiralnog namotavanja. Horizontalni rezervoari – cisterne razlikuju se po svojoj nameni a samim tim i po konstrukciji u odnosu na vertikalne rezervoare. Cisterne ne odaju, niti primaju miris materija koje se u njima nalaze, to znači da su ovi plastični rezervoari praktično bez ukusa i mirisa i ne mogu biti sredina u kojoj se razvijaju alge ili bakterije, sto je naročito bitno u konditorskoj (prehrambenoj) i farmaceutskoj industriji.

Cisterne – horizontalni plastični rezervoari se primenjuju kao:

• cisterne za skladištenje pitke vode
• skladištenje zrnastih materija, raznih hemikalija
• cisterne za fermentaciju voća
• cisterne za rezervaciju protivpožarne vode
• cisterne za skladištenje nafte
• cisterne za skladištenje lož ulja
• cisterne za skladištenje otpadnih voda

Nadzemne i ukopavajuće cisterne

Horizontalni plastični rezervoari kao i plastične cisterne, mogu biti dva tipa, nadzemni i ukopavajući plastični rezervoari. Ukoliko se rade nadzemni horizontalni rezervoar onda je neophodna ugradnja držača rezervoara – lega. Plastični rezervoari za vodu se bez problema mogu koristiti umesto zidanih betonskih rezervoara za vodosnabdevanje kako pojedinačnih domaćinstava i vikendica, tako i čitavih naselja.
Zbog uštede u prostoru i sigurnosti,rezervoari se mogu ukopavati u zemlju. Plastični rezervoari cisterne se projektuju po zahtevu kupca tako da izdrže statička opterećenja i uticaj podzemnih voda za svaki slučaj polaganja pojedinačno. Moguća je izrada plastičnih rezervoara cisterni za nadzemno, kao i manjih cisterni lociranih na pokretno vozilo. Plastični rezervoari za naftu i plastični rezervoari za lož ulje moraju se obavezno ukopati. Plastični rezervoari – cisterne za podzemno skladištenje izrađuju se od polietilena visoke gustine i bez teškoća zadovoljavaju sve neophodne kriterijume u pogledu statike, otpornosti,sigurnosti i isplativosti.

U mogućnosti smo da na bilo koji naš plastični rezervoar ugradimo raznovrsne standardne i nestandardne priključke kao što su ventili, odbojnici, separatori, mlaznici, nosači za miksere i slično čime se omogućuje povezivanje u bilo koji sistem cevovoda.
Posebna pogodnost rezervoara je sto ne zagađuju životnu sredinu i sto su veoma jednostavni za upravljanje i održavanje.Bitno je istaći je da posedujemo sve potrebne ateste o ispravnosti i sigurnosti korišćenja, i da primena ovih rezervoara nije štetna po životnu sredinu.Održavanje i čišćenje plastičnih rezervoara je veoma jednostavno i mogu se nakon pranja upotrebljavati u svrhu različitu od prvobitno namenjene. Godine iskustva i znanja koje smo prikupili iz mnogih projekata koje smo uradili, daju nam za pravo da mozemo garantovati kvalitetnu izradu rezervara koji ce biti u skladu sa cenom i dugim vekom trajanja. Vek trajanja horizontalnih rezervoara urađenih od PEHD-a je preko 50 godina.