Upotreba – rezervoari za vino, vino je proizvod sa tradicijom dugom preko 8 000 godina. Predstavlja piće koje se odnosi na prefinjenost, eleganciju i istančan ukus. Vino se dobija pomoću alkoholne fermentacije grožđa, kljuka ili šire od grožđa. Trajanje fermentacije je obično nekoliko nedelja nakon čega se vino skladišti u rezervoare ili bačve za vino.

Rezervoari za vino

– imaju važnu ulogu u procesu proizvodnje, skladištenja i dobijanja kvalitetnog vina. Naša firma se bavi izradom rezervoara za skladištenje vina. Plastični rezervoari su dosta jeftiniji od prohromskih ili rezervoara urađenih od sličnih materijala. Polietilen visoke gustine je pravi izbor materijala za skladištenje i čuvanje vina – ne upija niti odaje mirise tako da vino zadržava svoj miris i ukus i prilikom višegodišnjeg skladištenja.

Karakteristike materijala

– potpuno su otporni na koroziju, materijal je UV stabilizovan, tako da ima neograničeno vremensko trajanje. Održavanje i pranje je veoma jednostavno tj ne zahteva nikakvo dodatno održavanje rezervoara u vidu premazivanja. Firma Joma plast se bavi i izradom buradi za vino – tj kaca sa plivajućim poklopcem. Suština je da se u vino dodaje ulje čija je gustina manja u odnosu na vino a samim i tim ulje je lakše tako da isplivav na površinu. Ulje zajedno sa plivajućim poklopcem sprečava isparavanje vina tako da je vino na ovaj način zaštićeno i sigurno.

Primena

Rezervoari se mogu koristiti i kao rezervoari za skladištenje šljiva – domaće rakije, zatim jabukovače, rezervoari za skladištenje dunjerezervoari za kajsiju… Pretežno se vrši izrada u beloj boji kako bi se vizuelno video nivo vina u rezervoaru. Na rezervoare je moguće ugraditi i priključke za točenje vina, priključke za totalni ispust prilikom pranja rezervoara, pokazivač nivoa (kao na slici) kako bi se znala količina vina koja se nalazi u rezervoaru… Rezervoari su lagani i jednostavni za manipulaciju. Na osnovu prostora za skladištenje moguća je izrada rezervoara tako da optimalno iskoristite željeni prostor.

Rezervoari se rade u standardnim dimenzijama od 500l do 50 000l, dimenzije pogledajte ovde.

Dodatna oprema

Rezervoari na sebi poseduju standardno priključke po zahtevu kupca i revizioni otvor. Na rezervoar je po zahtevu kupca moguće postaviti i: AT ventil, merdevine, vrata sa čela, stope, uške za nošenje, barbutirku, nivokaz… Prilikom postavljanja rezervoara na željeno mesto potrebno je voditi računa da površina mora biti ravna, bez krupnog kamenja koje bi moglo da ošteti rezervoar.