rezervoari za vodu od PEHD-a

Mnoga sušna leta uporno nas podsećaju koliko zavisimo od dostupnosti vode, i koliko naš život, dnevna rutina, briga o životinjama ili opstanak naše bašte može biti otežan kada pritisak opadne ili kada bunar presuši. Prognoze i kretanje trendova sugerišu da će leta bez kiše postati skoro sasvim normalna pojava na našim prostorima u predstojećim decenijama. To, istina, ne znači da će biti celokupno manje kiše, već će većina letnjih padavina biti „odložena“ za jesen i proleće. E sad! Najbezbolnije i najjednostavnije vodoosiguranje je čuvanje tih prolećnih i jesenjih kiša u rezervoaru za vodu. Rezervoar za vodu možete vrlo lako napuniti na proleće dok vode ima na pretek iz bilo kog izvora čiste vode koji inače koristite, bilo da je to gradska voda, bunar ili kišnica. Šta dalje?

Da bi približno odredili koliki rezervoar vam je neophodan, jer veličina je uvek bitna, potrebno je nekako doći do odgovora na pitanje od milion dolara – kolika vam je mesečna potrošnja vode. Ovoliko ili onoliko svakako ćete biti zgranuti ali to vam je polazna informacija koja će rezultirati adekvatnom odabranom veličinom rezervoara za vodu koji tako očajnički trebate (usput ćete i primetiti da je vodokotlić jedan od bahatijih potrošača, ali to je već tema neke druge priče). Znači nekako smo odredili dimenzije.

Sledeći momenat: odabir materijala rezervoara za vodu. Tu već nema dvojbe! Traženi odgovor: plastični rezervoar!

Plastični rezervoari za vodu, izrađeni od vrhunskog polietilena visoke gustine, apsolutno su idealni za sve prilike, jednostavni za transport i manipulaciju, otporni na sve uticaje i postojani na temperaturama od -30°C do +60°C, zbog sastava mogu da se koriste i u razne druge svrhe ne samo za vodu jer su hemijski inertni. Njihova upotreba je neograničena i služiće vas za vjek vjekova. Osim toga što deluju neuništivo, njihova cena je smešna u poređenju sa drugim proizvodima ili kopanjem i betoniranjem rezrvoara za vodu.

Što se tiče finesa, plastične rezervoare za vodu delimo po načinu na koji stoje, tako da možete da birate između vertikalnih nadzemnih rezervoara i horizontalnih ukopavajućih (cisterne).

To nije sve! Horizontalne rezervoare, tj.cisterne imate u dve varijante: horizontalne ukopavajuće cisterne za vodu i neverovatne horizontalne nadzemne cisterne za vodu sa legama na pokretnoj prikolici. Pa ćef vam ovako, ćef onako!