Pontoni za splavove

Metalna burad odavno je zamenjena vanserijskom novotarijom tj. plastičnim pontonima za splavove, a njihova prednost je više nego očigledna. Mnogo su lakši, kako za rukovanje tako i za održavanje, prave se iz više pregradnih komora unutar cevi i nikako se ne mogu potopiti. Ne ograničava ih dužina (kao burad) i nije ih lako uništiti.

Plastični pontoni su idealna rešenja za splavove bilo za kuće na vodi ili za splavove koji će se kretati. Pontoni, pored toga što su genijalna osnova za splavove, takođe se koriste i za vezivanje plovila, plovne objekte, u marinama, kao osnova za plutajuće platforme i kućice, kao kavezi za uzgajališta ribe, plutajuća barijera za skupljanje i usmeravanje plutajućeg i podvodnog otpada i ko zna još koječega. Kada se više pontona poveže međusobno mogu služiti i kao terasa za restorane, caffe barove, noćne klubove, koktel barove.

Recimo da Vam treba adekvatna pontonska baza za samo vaš dvorac na vodi? Šta, kako, gde, koliko? Pitanja je bezbroj, ali samo polako i odgovori se nekako nameću sami. Vaša osnovica i pontoni će naravno biti određeni težinom i dužinom vaše kućice i to će u mnogome odrediti i vaš budžet. Inače, pontoni za splavove se prave od potpuno istog materijala kao plastične kace, ustvari, konkretno, to su cevi koje imaju po nekoliko komora, tako da su pontoni za splavove vodonepropusni i nepotopivi.

Ako ste već rešili da častite sebe i uložite novac u kuću na vodi onda je bolje da imate i dobru osnovu, pa bi bilo najbolje da se odlučite za pontone za splavove koji se izrađuju od polietilena visoke gustine koji je lakši od vode, 100% otporan na uticaj kako slane (salinitet) tako i slatke vode, postojan na temperaturama od -30°C do +60°C i otporan na Sunčeva zračenja. ‘Sorta’ pontona o kojoj vam govorimo nudi vam ultimativne prednosti poput: pregradnih komora koje minimalizuju prodor vode u slučaju fizičkog oštećenja, ekološki ”čistog” materijala bezbednog po okruženje i životnu sredinu a, sa druge strane, izuzetno otpornog na udarce, plus, na sve prethodno pomenuto, minimum preko 50 godina trajanja bez dodatnog održavanja.

U jedno možete biti sigurni, plastični pontoni za splavove premašuju sve regulatorne, industrijske testove i ekološke standarde za dizajn, materijale, kvalitet i garanciju.

Da, dobro ste izabrali!