Plastični burići za splavove

Plastični burići za splavove

Plastični burići za splavove

Plastični burići se mogu koristiti za pristup splavovima,  za postavljanje ispod konstrukcije splavova, kuća na vodi, kao zamena za metalnu burad, pristup dokovima i marinama. Plastični burići za splavove ukoliko se rade kao zamena za metalnu burad su dimenzija Ø 600 x 900mm (standardne dimenzije metalnih buradi). Isto tako se mogu raditi i drugih dimenzija u zavisnosti od potreba kupca.

Materijal od koga se vrši izrada plastičnih burića za splavove je PEHD-a. Materijal koji je sanitarno i ekološki čist materijal a samim tim je bezbedan za upotrebu i u vodi. Za buriće urađene od PEHD-a je jako bitno to što nije potrebno nikakvo dodatno održavanje u smislu premazivanja. Materijal je UV stabilizovan tako da je otporan na sunčevu svetlost i postojan je na temperaturama od -30oc do +60oc. Na plastičnim burićima se nalazi ventil(oduska) pomoću kojeg se regulise temperatura između burića i spoljašnje temperature.

Plastični burići za splavove

se mogu raditi sa držačima za metalnu konstrukciju i bez držača.

Plastična burad

Plastični burići bez držača

Burići za splavove zelene boje

Plastični burići sa držačima za metalnu konstrukciju

 

 

 

 

 

 

 

 

Takođe mogu se raditi sa ispunom od stiropora i bez ispune od stiropora.

 
plastični burići za splavove

Plastični burići sa stiroporom

 

 

Firma Joma plast je priznati proizvođač pontonskih plovaka od strane Uprave za brodogradnju tako da bez problema možete izvršiti registraciju Vašeg objekta.

Potvrda o priznanju proizvođača

Data tabela predstavlja uporedni odnosi između prečnika burića i težine kojom se može opteretiti po 1m dužine. Napomena: u tabeli su date nosivosti bruto ukupna i neto burića tj polovina od njihove ukupne nosivosti koja je stvarna nosivost pontona. To se radi iz razloga što objekat sa konstrukcijom i objektom kada se nalazi na plastičnim burićima ne sme da bude uronjen više od polovine u vodi. Ovakav proračun se vrši iz bezbedonosnih razloga a i u skladu sa uputstvima izdatim od Uprave za brodogradnju.

Prečnik pontona Bruto
ukupna nosivost
Neto

dozvoljena nosivost pontona 

Ø300 mm 60kg/m 30kg/m
Ø400 mm 110kg/m 55kg/m
Ø500 mm 170kg/m 85kg/m
Ø600 mm 250kg/m 125kg/m
Ø800 mm 460kg/m 230kg/m
Ø1000 mm 740kg/m 370kg/m
Ø1200 mm 1080kg/m 540kg/m
Ø1300 mm 1260kg/m 630kg/m
Ø1600 mm 1940kg/m 970kg/m